Muuttuneet korona rajoitukset
26.3.2021 8:11 Uutiset / Pääsivusto

Muuttuneet korona rajoitukset.

Kouvolan kaupungin valmiusryhmän 25.3. tekemien päätösten mukaisesti Kouvolassa ovat voimassa 29.3 - 18.4.2021 seuraavat rajoitukset (suora lainaus kaupungin tiedotteesta):

Alakouluikäisten ja sitä nuorempien harrastustoimintaa voi jatkaa enintään kymmenen henkilön ryhmissä siten, että toiminnassa voidaan tosiasiallisesti noudattaa turvavälejä. Pyydän huomioimaan, että tähän on palannut nyt muunnosvirusten leviämisvaaran vuoksi maksimissaan 10 henkilön rajoitus. Rajoituksella pyritään pienentämään altistuneiden määrää mikäli jollain todetaan harjoituksissa muunnosvirus. Altistuneiden suuret määrät kuormittavat tartunnanjäljitystä. Kun tartunnanjäljitys kuormittuu, se hidastaa ihmisten asettamista karanteeniin ja edistää tartuntaketjun leviämistä.

Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien nuorten ja aikuisten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty.

Peli- ja ottelutoiminta on keskeytetty kaiken ikäisiltä.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu sekä pelit (ilman yleisöä) on sallittu aikuisille eli 18 vuotta täyttäneille seuraavilla kriteereillä erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen: joukkuelajeissa lajien maajoukkuetoiminta, SM- ja 1-divisioonatason toiminta sekä jalkapallon, salibandyn ja jääkiekon muu vastaava valtakunnallisen tason toiminta, sekä lajien kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu. Ohjeistus koskee kolmea ylintä sarjatasoa jääkiekossa, jalkapallossa ja salibandyssa, muissa joukkuelajeissa kahta ylintä sarjatasoa. Yksilölajeissa ohjeistus koskee yksilötason maajoukkue- ja SM-tason urheilijoita.

Valitettavasti emme ole onnistuneet tekemään sellaista toimivaa mallia, jossa alle 18-vuotiaiden osalta voitaisiin huomioida kilpa- ja huippu-urheilu siten, että lajit olisivat keskenään tasa-arvoisessa asemassa. Kilpa- ja huippu-urheilun sekä ammattilaisurheilun poikkeukset rajoituksista koskevat vain siis aikuisia. Jos jossain aikuisten joukkueessa pelaa kuitenkin yksittäisiä alle 18-vuotiaita sopimuspelaajia, he voivat jatkaa toimintaa muun joukkueen mukana.

Tämä tarkoittaa sitä, että seuramme 08 ja sitä nuoremmat ikäluokat voivat harjoitella pienryhmissä aikaisemmin määriteltyjen ohjeiden mukaan. 07 ja sitä vanhempien ikäluokkien joukkueharjoittelu on keskeytetty niin sisällä kuin ulkonakin. Kaikki pelitoiminta myös kaiken ikäisiltä keskeytetty.

Ikäkausivastaavat ja ikäluokkien valmentajat informoivat joukkueita miten kukin ikäluokka toimii rajoitteiden aikana. Jääkiekkoliitolta odotetaan lisätietoja koskien mm. sarjatoimintaa. Tämä tieto pitäisi saavuttaa seurat mahdollisesti ensi viikolla.

Jaksamisia ja pysytään terveinä.

Jari Seppänen   
Lisää uutisia
PoKLi
«  Huhtikuu   »
Kategoriat