Päivitetty ohjeistus Case Korona.
22.10.2020 10:40 Uutiset / Pääsivusto

Päivitetty ohjeistus Case Korona.

PÄIVITETTYÄ KORONA OHJEISTUSTA 22.10.2020

Kymenlaaksossa todettiin tapahtuneen viime perjantain jälkeen poikkeuksellisen paljon, yli 200 korona-altistumista. Epidemiassa olemme kuitenkin edelleen perustasolla, koska tartuntaketjut ovat olleet jäljitettävissä ja hallitsematonta epidemiaa ei ole lähtenyt leviämään. Tilanne on tällä hetkellä kuitenkin erittäin vaikeasti ennustettava, ja koronatilanne alueella voi huonontua hyvin nopeasti.

Alueellisen koronaohjausryhmän kokouksessa päätettiin seuraavista uusista suosituksista jotka koskevat urheiluseuroja:

Urheiluseuroille suositellaan, että harjoitukset ja harrastepelit sekä -kilpailut järjestetään vuoden loppuun asti ilman yleisöä siten, että paikalla on vain toiminnan kannalta välttämätön henkilöstö. Muiden kuin urheilijoiden, kuten toimihenkilöiden suositellaan käyttävän maskia harjoitus- ja pelitilanteissa. Esimerkiksi junioriharrastajien vanhempien suositellaan siis vain toimivan kuljettajina treeneihin tai otteluihin / kilpailuihin ja välttävän liikkumista urheiluhallien ja muiden tilojen sisällä. Näin pienennetään kontaktien ja mahdollisten altistuneiden määrää, jos jollain läsnäolijalla todetaan koronavirus. Monissa liikuntapaikoissa tilat ovat melko ahtaat eikä turvavälien toteutumista voida varmistaa.

Myös joukkueiden ja urheilijoiden kohtaamisia esimerkiksi hallien auloissa ja pukuhuoneissa kannattaa välttää mahdollisimman paljon. Esimerkiksi urheilutiloissa kun edelliset urheilijat lähtevät ja seuraavien vuoro alkaa, kannattaa toiminta yrittää suunnitella niin, että kohtaamisia tulisi aulatiloissa ja pukuhuoneissa mahdollisimman vähän. Myös tämä pienentää altistuneiden ja karanteeniin joutuvien määrää, mikäli jollain läsnä olevista todetaan koronavirus.

Kymsoten tartuntatautiviranomaiset pyytävät myös, että yhteisistä kimppahaleista ja ns. ”käsiläpy” –kulttuurista nyt luovuttaisiin. Eli yhteisiä käsiläpyjä tai kimppahaleja joukkueen kesken ei tehtäisi esimerkiksi maalin jälkeen. Käsiläpyt ovat – niin hassulta kun se kuulostaakin – yksi mahdollinen tartuntareitti viruksen leviämiselle joukkueen sisällä. Kun lätkäistään pesemättömät kädet vastakkain, virus siirtyy helposti kädestä toiseen. Myös halatessa virus tarttuu herkästi. Eli toivottavasti voisitte miettiä muita tapoja juhlia esimerkiksi maalien tekemistä, se voisi osaltaan auttaa tartuntojen hillitsemisessä erityisesti joukkuelajeissa.

Kymsote on tänään antanut uusia suosituksia koskien urheiluharrastuksia. Suositukset ovat tämän tiedon mukaan voimassa 31.12.2020 saakka.

https://korona.kymsote.fi/kymenlaaksossa-todettu-useita-tartuntoja-viime-paivina-useampia-ryppaita-joissa-yhteensa-yli-200-altistunutta/

Erityisenä muutoksena aiempaan on se että tästä päivästä alkaen kaikki ne sarjaottelut jotka eivät ole olleet aiemmin maksullisia yleisötilaisuuksia, pelataan poikkeuksetta jatkossa ilman katsojia. Myöskään alempien sarjojen ottelut, jos ne ovat olleet tähän asti maksuttomia tilaisuuksia, eivät lipunmyynnin aloittamalla enää muutu tilaisuuksiksi, joihin saisi päästää katsojia.

Jo aiemmin Jääkiekkoliiton edellyttämä maskipakko kaikille ottelutapahtumassa pl. pelaajat, pelaajapenkillä olevat toimihenkilöt sekä tuomarit, on luonnollisesti voimassa.


U12- ja nuorempien turnausmuotoiseen sarjatoimintaan Kymsoten alueella aluepäällikkö Kari Schemeikka antaa ohjeet huomenna.

Jokaisen seuran velvollisuutena on tiedottaa omissa kanavissaan tästä muutoksesta. Ja jokaisen joukkueen, jonka vastustaja tulee Kymsoten alueen ulkopuolelta, on tiedotettava vierasjoukkueitaan näistä ohjeista ettei turhaan tule vierasjoukkueen katsojia paikan päälle.

Meidän jokaisen tulee nyt kantaa vastuu toiminnasta ja kaikin keinoin pyrkiä siihen, että pelaamistoiminta saadaan pidettyä käynnissä.

Niissä ikäluokissa, missä harrastajien pukeminen onnistuu joukkueiden tai ryhmän toimihenkilöiden toimesta, on vanhempien pysyttävä pois harjoitustiloista.

Niissä ikäluokissa ( esim luistelu- ja kiekkokoulu ), missä harrastajan pukeminen tai muutoin vanhemman läsnä-olo välttämätöntä, toimitaan kuten aikaisemmin ohjeistettu kohtaamisista ja liikkumisista harrastetiloissa.

Otamme siis nämä suoritukset käytäntöihin per heti.

Pääpointit siis ovat;

-Seuramme kotipelit pelataan ilman yleisöä 31.12.2020 asti.

-Informoitava vastustajia hyvissä ajoin rajoituksesta.

-Harjoitusten aikana vanhempien rajoitettu harjoitustiloissa oleminen.

-Informoitava vanhempia rajoituksista.

-Toimitaan itse esimerkkinä ja vastuullisesti.

Lisäohjeistusta tulee sitä mukaa kun sitä viranomaisilta, Jk-liitolta tai muilta vastaavilta tahoilta ilmenee.

Terveisin

Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys Ry


   
Lisää uutisia
F-12 (U9)
«  Joulukuu   »
Kategoriat