Tulevan kauden sarjapaikkoja jaettu
27.3.2020 13:05 Uutiset / Pääsivusto

Tulevan kauden sarjapaikat, villikortti haku

Jääkiekkoliiton hallitus käsitteli keskiviikkoiltana koronaviruksen vuoksi kesken jääneen sarjakauden vaikutuksia Suomen mestaruuksiin, eri sarjojen voittoihin ja sijoituksiin ja kauden 2020-21 sarjapaikkoihin. Päätökset tehtiin kilpailuvaliokunnan esityksen pohjalta, yhdistyslakiin, Olympiakomitean eettisiin ohjeisiin ja reilun pelin tavoitteisiin sekä Jääkiekkoliiton kilpailusääntöihin nojautuen siten, että ne ovat jäseniä kohtaan yhdenvertaisia.

Tulevan kauden sarjapaikkojen osalta päätöksenteossa huomioitiin tilanteen poikkeuksellisuus ja urheilulliset näkökohdat.

Näistä lähtökohdista nousu ylempään sarjaan päätettiin mahdollistaa niille, jotka olivat joko jo varmistaneet paikan ylemmässä sarjassa tai olivat vielä mahdollisuudessa nousta. Kukin seura tekee päätöksen sarjapaikan vastaanottamisesta.

Joukkueet, jotka olivat putoamassa sarjasta mutta joiden putoaminen ei ollut varmistunut, saavat mahdollisuuden jatkaa ylemmässä sarjassa niin halutessaan. Muut karsintasarjoihin osallistuneet jatkavat ensi kaudella alemmassa sarjassa.

B-nuorten alemmasta jatkosarjasta tarjotaan paikka kauden 2020-21 U18 SM-alkusarjaan Jukureille, SaiPalle, KooKoolle ja Sportille. Lisäksi sarjassa säilyvät kuuden parhaan joukkoon sijoittuneet Tappara, HPK, Lukko ja Kiekko-Espoo. Mikäli tarjotut paikat otetaan vastaan, pelataan alkusarja 18 joukkueen kaksinkertaisena sarjana (34 ottelua per joukkue).

Tämä tarkoittaa, että meidän B-nuorten joukkue tulee aloittamaan ensi kauden pelinsä SM-alkusarjassa.

www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sarjatoim...

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on kokouksessaan päättänyt villi kortti -paikat U16 SM-karsintasarjaan ja U16 Mestiksen alkusarjaan.

Villit kortit haettiin tällä kaudella uudella liittovaltuuston vahvistamalla hakutyökalulla ja sen antamin pisteytyksin. Etukäteen ilmoitetusti, alueet pisteyttivät joukkueet ja laittoivat pisteiden mukaiseen järjestykseen. Kilpailuvaliokunta päätti kokonaisharkinnassa joukkueiden valinnasta siten, että pyritään mahdollistamaan eri sarjatasojen pelaaminen mahdollisimman monella alueella.

Tämä tarkoittaa sitä, että KooKoo Titaanit yhteisjoukkue valittiin U-16 mestiksen alkusarjaan ja aloittaa kautensa pelit siinä sarjassa.

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sa...


Näihin asioihin liittyen tulemme tiedottamaan ensi viikolla seuran joukkueisiin valituista valmentajista, ensi kauden joukkueista sekä tulevasta toiminnasta tarkemmin   
Lisää uutisia
C